בלוג

האם העיר צריכה להתערב בשוק (הירקות)?

בפוסט הקודם שפרסמתי כתבתי סיבות בגינם ערים שונות בעולם פועלות בתחום המזון עסקתי בעיקר בשאלה למה ערים צריכות לעסוק בנושא. ואכן יש מגוון רחב של סיבות בגינם ערים צריכות לפעול באופן נרחב יותר בהקשרים של מזון ותזונה ברמה המקומית. אחד מן הצעדי המדיניות המעניינים שערים שונות ברחבי העולם מקדמות (בדרגות שונות של הצלחה) הוא הקמה של שווקי איכרים למכירה של תוצרת טרייה. כאשר המטרה נעה בין תמיכה ביצור החקלאי ועד להורדה של מחירי המזון (או הגברה של ההשגיות באקדמית)

אני יודע מה אתם (או לפחות חלקכם) חושבים “זה נחמד אבל בהתחשב בבלאי , בעליות התובלה וכל אופציה סביב הארגון של שווקים מעיין אלו , הרשות המקומית לא ממש יכולה להתחרות עם השוק הפרטי “וזו אכן ביקורת לגיטימית כנגד מיזמים מהסוג הזה, ובתור מישהו שפעם ניסה לארגן שוק ירקות ופירות במסגרת קופארטיב מזון בירושלים אני בהחלט יכול להבין מדוע זה עשוי להישמע כמו צעד מדיניות לא חכם במיוחד.

אבל הבעיה העיקרית עם התזה הזו שיש לנו לא מעט מקרים שזה עובד במגוון הקשרים עירוניים. הדוגמא הכי מפורסמת היא עיריית בלה הוריזנטה בברזיל אשר יזמה הקמה של שווקים מקומיים במחיר מפוקח במטרה לשפר את ההישגיות של ירקות ופירות לאוכלוסיות מועטות יכולת. לפני סקירות ומחקרים שונים שנערכו לאורך השנים נראה שלפחות בכל הנוגע לבלה הוריזנטה בברזיל המדיניות העירונית אכן הצליחה להגביר את ההשגיות ונגישות של תוצרת טרייה לתושבים.   

גם במדינות מערביות יותר (או בצפון הגלובלי) אנחנו יכולים למצוא מחקרים שמצביעים על היתרונות של שווקי איכרים מקומיים. סקירה שנערכה 2015 על ידי מכון מחקר בריטי (Institute of Place Management)  מצביעה על כן ששווקי איכרים מקומיים (ושווקים מקומיים בכלל) יכולים להציע מגוון רחב של יתרונות ברמה הכלכלית, החברתית והבריאותית. לדוגמא במסגרת הסקירה מצוינים שתי מחקרים שעוסקים בהשפעה של שווקים איכרים מקומיים על הקשרים של בריאות הציבור. במחקר אחד שנערך בקנדה נמצא שיש השפעות של שווקים איכרים מקומיים על נגישות לתוצרת טרייה בפרוורים כאשר במקביל במסגרת מחקר אחר שנערך בארצות הברית מצא קשר בין מיקום של שווקים איכרים באזורים לא מטרופוליטניים לבין השמנה.

שוק מקומי מפוקח בבלה הוריזנטה, ברזיל

על אף שהדיון בנוגע לקשר שבין סביבות המזון הסובבת אותנו להשפעות שלהן על הקשרים בריאותיים עדיין מתנהל , נראה שיש מספיק סיבות טובות לקיים שווקי איכרים (ושווקים מקומיים בכלל) כחלק ממדיניות מקיפה בנושא אוכל ומזון ברמה העירונית. למעשה אם מסתכלים על ההיסטוריה הלא כל כך רחוקה עיריות וגורמים מוניציפליים הסתכלו על השוק בתור תשתית עירונית לכל דבר, כזו שלא רק צריך להסדיר אלא אף לרתום אותה למטרות חברתיות . מרגולציה של גודל הפיתה בשווקים עוסמאניים ועד להקמה ויזום של שווקים חדשים  ומוסדרים בערים עצמם בתקופה המודרנית. באופן מעט אירוני השוק אשר משמש בתור דימוי לשוק החופשי אף פעם לא היה חופשי לחלוטין והוא פעם רבים נוסד , הוסדר ונוהל על ידי גורמי שלטון שונים.

גם בישראל עלו הצעות שונות במטרה לקדם שווקים מקומיים כדרך לתמוך ביצור חקלאי מקומי. לדוגמא כחלק מן ההמלצות של דוח קדמי עלתה הצעה להקים שווקי איכרים מקומיים (דוח קדמי 2012). לקראת סוף העשור משרד החקלאות יצא בין השנים 2017-2019 בקול קורא להקמת שווקי איכרים מקומיים. אם זאת הנוהל המגביל, התקצוב הנמוך והפסקת המימון הקשו על קידום הקמת שווקי איכרים לאורך זמן כפי שמציין דוח מבקר המדינה בסקירה בנושא (מבקר המדינה 2018).

כפי שכבר ציינתי בפוסט אחר בעבר , בחודשים האחרונים הייתי מעורב במיזם “מעבר צודק לכול.ן” של שתיל ופורום האקלים הישראלי והשתתפתי בקבוצה שעוסקת בהקשר של ביטחון תזונתי. אחת מן היוזמות שעזרתי לנסח במסגרת הקבוצה (ביחד עם הפורום לתזונה בת קיימא, משקיעים באדמה ומצילות מזון) הייתה הצעה להקמה של שווקי איכרים מקומיים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית במטרה לתמוך בחקלאים ולסייע להנגיש תוצרת טרייה לתושבים. אנחנו עדיין בתחילת הדרך ויש עוד הרבה עבודה על מנת לייצר מודל מוצלח שיתאים להקשר הישראלי אבל זו בהתחשב באתגרים העומדים מולנו בהקשר האקלימי ותזונתי אנחנו צריכים את כל הכלים על השולחן.

הצוות לבדיקת התחרותיות והמחירים בשוק מוצרי המזון והצריכה הדו”ח הסופי (18.7.2012)

מבקר המדינה דוח שנתי 69ב – משרד החקלאות ופיתוח הכפר – פעולות הממשלה לעידוד התחרות בשוק הפירות והירקות ולצמצום פערי התיווך (2019)

משרד החקלאות ופיתוח הכפר פערי כוח בשיווק פירות וירקות טריים (2019) 

IPM, Markets Matter: Reviewing the  Evidence and Detecting the Market Effect, Resources:  High Street TaskForce (highstreetstaskforce.org.uk) 2015                                   

PPS, Farmers Markets as a Strategy to Improve Access to Healthy Food for Low-Income Families and Communities  (2013).

ABasteCer stalls – Belo Horizonte, Brazil – foodactioncities